Polyesterbekleding alsmede renovaties voor zwembaden, elk formaat, elke vorm. Iedere RAL kleur is mogelijk, eventueel op loopgedeeltes antislip. Een duurzame, waterdichte, hygiënische en gebruiksvriendelijke optie. Polyester staat in kwaliteit en onderhoud ver boven de zogenaamde liners.
Sauna’s, badkamers, whirlools
Polyesterbekleding alsmede reparaties voor Sauna’s, Badkamers, Whirlpools. Een hittebestendige, duurzame, waterdichte, hygiënische en gebruiksvriendelijke oplossing.
Vijvers
Polyesterbekleding voor Vijvers, Koi-vijvers, Zwemvijvers en Designvijvers.
Op een geschikte ondergrond voor hechting met polyester (bijvoorbeeld beton voor de vloer, betonblokken voor wanden, alles wel egaliseren en afsmeren, scherpe kanten afronden, de ondergrond moet als het ware behangklaar zijn voor het mooiste resultaat) kan polyester worden aangebracht. Met name voor zwembaden adviseren wij: egalisatie met Ardex B12 (reparatiemortel op basis van polyester).
Allereerst wordt een hechthars aangebracht (G4), welke de vochtinvloed van buitenaf beperkt. Vervolgens worden handmatig de glasvezelmatten (dubbele laag van 450 grams mat) met harsen en harders om en om aangebracht, zodat naden worden voorkomen. Na uitharding wordt alles grondig geschuurd. Uiteindelijk wordt een speciale topcoat dubbel laags aangebracht (elke RAL-kleur is mogelijk, met bijvoorbeeld anti-slip op de trappen).
Tijdens de polyesterwerkzaamheden zijn de weersinvloeden van groot belang (regen, kou en storm is funest). Dus degelijk afdekken van tevoren en tijdens (van bak en een paar m2 extra voor werkruimte) is een must.
Duurzaamheid:
Zaken van Polyester, en/of bekleed met Polyester zijn extreem duurzaam en sterk. De combinatie van glasvezel met kunststof maakt het mogelijk tot bijzondere prestaties te komen qua levensduur. De kunststof beschermt de vezels zodat optimaal materiaalgebruik kan worden gerealiseerd.
Zaken van Polyester, en/of bekleed met Polyester zijn extreem duurzaam en sterk. De combinatie van glasvezel met kunststof maakt het mogelijk tot bijzondere prestaties te komen qua levensduur. De kunststof beschermt de vezels zodat optimaal materiaalgebruik kan worden gerealiseerd.
Brandveiligheid:
Sowieso is Polyester hittebestendig, dus uiterst geschikt voor bijvoorbeeld
saunabenodigdheden. Dient een artikel van Polyester en/of de bekleding hiervan tegen extreem hoge temperaturen bestand te zijn, dan is dit geen probleem. Bij de verwerking wordt hiermee rekening gehouden en
brandvertragende additieven kunnen worden toegevoegd, waarmee de brandwerendheid enorm kan worden opgevoerd.
Waterdicht:
Artikelen van Polyester, en/of bekleed met Polyester zijn waterdicht. Uitermate geschikt voor zwembaden, boten,
douchecabines, vijvers, kortom voor alles wat met water te maken heeft.
Licht in gewicht:
Vezelversterkte kunststoffen zijn extreem licht van gewicht. Bovendien, zoals eerder vernoemd, enorm sterk. Hiermee steekt Polyester met kop en schouders boven de klassieke constructiematerialen uit.
Vormvrijheid:
Er bestaan oneindige mogelijkheden qua toepassing en vorming van polyester. Geen enkele ronding, geen enkele hoek is onoverbrugbaar. Buiten het gebruik van mallen, bestaat natuurlijk de mogelijkheid creatief met behulp van polyurethaanschuim de meest unieke vormen en objecten te vervaardigen, waarna het object gepolyesterd kan worden. Ideaal qua gewicht en absoluut waterdicht.
Kleurafwerking:
Middels diverse verwerkingstechnieken zijn verschillende afwerkingen realiseerbaar:
Structuur: glad, structuur, grof (zoals anti-slip)
Glansgraad: van mat tot hoogglans
Kleur: Iedere RAL kleur is mogelijk
Decoratie: kan altijd ook achteraf.
Wenst u meer informatie te ontvangen inzake het polyesteren van uw zwembad of vijver? Neem dan contact met ons op.
 
Zie ook www.vandenbergpol.nl